Vinst mot HV efter straffar
Publicerad: 2017-02-04
Efter Match
Linköping åkte ner till Jönköping och vann efter straffar. Broc Little stod för den avgörande straffen men den stora matchhjälten var Marcus Högberg som storspelade.

Det var inledningsvis jämnt i Kinnarps Arena med ett visst offensivt övertag för LHC. Det kom emellertid att ändras då hemmalaget fick allt mer puckinnehav och lyckades bita sig fast i Linköpings försvarszon.

LHC hade problem med att spela sig ur då hemmalaget klev fram hårt och var väldigt tidiga i sin forechecking. Det gjorde också att HV kunde vinna många lösa puckar och därifrån etablera sitt anfallsspel.

Marcus Högberg i LHC:s målbur fick jobba hårt mellan stolparna och visade upp ett mycket bra målvaktsspel. Just insatsen från Högberg var det som gjorde att den första perioden förblev mållös.

I den andra perioden var det stora delar dominans från hemmalaget. LHC hade fortsatta problem med att spela ur sig ur försvarszon och HV fortsatte att kliva fram.

LHC drog dessutom på sig två utvisningar under perioden vilket gav HV ännu fler andelar av det offensiva spelet. Under deras andra sekvens i numerärt överläge tog de så ledningen i matchen. Pär Arlbrandt fick på ett riktigt bra avslut som gick in i krysset bakom Högberg.

Spelet från Marcus Högberg såg ändå till att LHC fortfarande var med i matchen inför den tredje perioden.

LHC valde att vaska om i de offensiva formationerna till den tredje perioden. Det gav utdelning redan efter två minuter när den nykomponerade kedjan med Broc Little, Andrew Gordon och Niklas Persson spelade sig fram till kvitteringsmålet med Persson som målgörare.

LHC hade efter målet en bra period innan hemmalaget åter började ta över spelet. Efter åtta minuter återtog de ledningen efter mål av Kevin Stenlund, som snappade upp en retur som uppstod efter skott av Pär Arlbrandt.

Men LHC kom tillbaka igen. En och tre sekunder efter HV:s ledningsmål fick Henrik Törnqvist öppet mål efter en retur och rakade in sitt sjätte mål för säsongen.

De sista tio minuterna av perioden innehöll chanser åt båda håll där HV hade de vassaste. Men Marcus Högberg spelade fortsatt väldigt bra mellan stolparna och såg till att LHC tog matchen till avgörande i overtime.

Matchen gick till avgörande efter straffar där Broc Little satte dit den avgörande straffen.

Informatör Gustaf Pettersson
Huvudpartners