Tommy: "Vi går in i en viktig fas av säsongen"
Publicerad: 2019-01-04
Inför Match
Saab Arena bjuder in till ytterligare en publikfest inför välfyllda läktare. På lördagskvällen ska två av seriens formstarkaste lag göra upp i ett rykande hett rivalmöte.

– Jag vill se att vi fortsätter på den inslagna vägen. Vi har spelat med mycket attityd och hjärta de senaste matcherna och framförallt har vi tävlat i 60 minuter. Det är väldigt viktiga grundstenar för att vi ska kunna vara framgångsrika över tid. Vi går in i en viktig fas av säsongen nu med tio matcher fram till nästa landslagsuppehåll som är i februari, säger Tommy Jonsson.

Det finns förutsättningar för en ganska bra match.
– Vi ser fram emot en väldigt bra match med mycket känslor. Matcherna mot HV71 brukar präglas av det och med mycket folk på läktarna hoppas vi att det blir riktigt bra stämning. Jag tycker att det är väldigt roligt att vi har slutsålt för andra matchen i rad.

Vad blir viktigt rent spelmässigt?
– Det finns ett antal viktiga punkter som vi har identifierat inför matchen i morgon och en del av spelet som vi måste förbättra är spelet i powerplay. Vi tycker inte att vi har haft den effektiviteten som är önskvärd de senaste matcherna och just powerplay-spelet är väldigt avgörande i tajta och jämna matcher, vilket det oftast är i den här ligan.

Hur är läget i laget?
– Vi kommer att ta ett definitivt beslut om laget i morgon förmiddag.

Kommunikation Gustaf Pettersson
Huvudpartners