00-talisterna visar framfötterna
Publicerad: 2020-12-29
Nyhet
Under SHL-säsongen 2020/2021 har LHC elva spelare födda 2000 eller senare som står matchnoterade. 00-talisterna är på väg in i seniorhockeyn på allvar.

William Worge Kreü, Simon Lundmark och Nikola Pasic gör alla sin första säsong som seniorspelare, därtill finns även Arvid Costmar som under sitt sista juniorår tagit en ordinarie plats i laget.

På senare tid har de fått sällskap av ytterligare sju 00-talister, fördelat på två spelare födda 2001 (Albert Lyckåsen och Gustav Eurenius) samt hela fem spelare födda 2002 (Hugo Ollas, Martin Schreiber, Elliot Ekmark, Mateusz Szurowski och Daniel Ljungman)

Nyss nämnde Lyckåsen har på senare tid fått en hel del speltid och han håller inte tillbaka med sin glädje över möjligheten.

– Det är kul att få spela hockey igen och på en ganska hög nivå också. Jag känner mig bekväm i spelet med puck och det har jag alltid gjort, den stora skillnaden nu är att man måste vara noggrannare i egen zon och att man möter starkare spelare, säger Albert.

Hur ser du på ditt spel?
– Jag gillar att spela med pucken, det är det roligaste med hockey. Jag försöker göra bra grejer, men samtidigt spela moget för att behålla pucken inom laget.

Ni är många i samma ålder som är uppe nu. Vad säger du om det?
– Det är framförallt kul. Jag har spelat med de flesta i juniorverksamheten här. Det är många juniorer som tar chansen och som är väldigt skickliga, så det är bara kul att det är så många i vår ålder som är med just nu.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners