LHC vann kvartsfinal 3
Publicerad: 2017-03-22
Efter Match
Inför 6766 åskådare klev Linköping ut och vann i den tredje kvartsfinalmatchen. Matchvinnare blev Ken Andre Olimb som satte dit 2-1 med drygt sex minuter kvar.

Linköping såg ut att vara något tagna av läget när de klev ut i Saab Arena för den tredje kvartsfinalen. Brynäs skapade ett par chanser inledningsvis som satte Marcus Högberg i arbete.

LHC började sedan jobba sig in i matchen och började ta över större delar av spelet. Hemmalaget skapade alltfler chanser mot David Rautio i Brynäskassen men hade alltjämt lite svårt att få hål på honom.

Det började allt mer se ut som slutspelshockey under den första perioden. Det blev allt fler uppretade situationer, speciellt efter avblåsning.

En händelserik första period slutade 0-0 trots att det fanns chanser som kunde ha resulterat i mål.

Den andra perioden var en och en halv minut gammal när LHC tog ledningen i matchen. Marcel Müller stod helt fri framför mål, tog emot pucken och kyligt fintade Rautio innan han lyfte upp pucken i nättaket.

Linköping spelade bra efter målet och skapade ytterligare chanser. Brynäs svarade upp med ett par spelvändningar som vid varje avslut mot mål resulterade i räddning från Marcus Högberg.

LHC drog sedan på sig två utvisningar inom loppet av fyra minuter och Brynäs fick chansen att komma in i matchen igen. I det andra powerplay-spelet kvitterade gästerna till 1-1 efter mål av Linus Ölund.

Den tredje perioden öppnade Brynäs på ett väldigt bra sätt och de nästintill tryckte ner LHC i försvarszon.

Brynäs pressade på och LHC fick plocka fram den stora krigarmentaliteten. Hemmalaget blockade skott och offrade sig på ett imponerande sätt.

Med drygt sju minuter kvar fick LHC chansen att spela powerplay. Då skickade Ken Andre Olimb in pucken efter en tilltrasslad situation där pucken studsade till norrmannen som fick öppet mål.

Brynäs försökte komma ikapp i slutskedet men LHC höll undan och reducerade därmed matchserien.