Dam: Ny roadtrip väntar
Publicerad: 2014-11-21

Efter förra helgens tuffa drabbningar med Modo där vinstraden stod sig intakt så handlar det i helgen återigen om två tuffa matcher, denna gång på bortaplan mot SDE och Brynäs.

Under lördagen sätter man sig i bussen och beger sig norrut igen när LHC Dam tar sig an SDE på bortais, en match som man åker till med goda minne från vinsterna i seriefinalen mot Modo förra helgen, två matcher som gav laget en rejäl utmaning.

- Skönt att vi lyckas vinna och vända två gånger, tre om man räknar dubbelvändningen i den första matchen. Vi visar en stark moral i gruppen genom att vända och vinna mot Modo. Vi har i efterhand tittat på Modo skapade i slutet av matcherna och det var inte särskilt mycket, säger huvudtränare Peter Frantz.

Med två sköna vinster att lägga till de andra, totalt elva raka vinster, så beger sig LHC Dam till Enebybergs Ishall på lördag för att spela om nya poäng. Senaste mötet med SDE slutade i en klar vinst för LHC och trots att man gått obesegrade genom hela ligaspelet hittills så finns det ingen risk för underskattning.

-Nej, absolut inte. SDE har blivit bättre än när vi mötte de senast och har visat upp en stor lagmoral som är deras största tillgång. Underskattar man motståndet eller blickar för mycket framåt så kommer man att bli straffad, säger han.

Vikdahl gör comeback

Inför lördagens match så kommer det ske en hel del förändringar i laget. Jenni Asserholt är borta hela helgen och spelar således varken mot SDE eller mot Brynäs under söndagen. Även Jennifer Wakefield missar matchen mot SDE men ansluter till söndagen. Glädjande är det dock att en rutinerad pjäs gör comeback i form av backen Kristina Vikdahl som efter en framgångsrik rehabilitering äntligen är redo för match igen.

Matchen mot SDE sänds via Live Arena med matchstart kl 17:00.

Se vad Madelèn Haug Hansen och Anna Rydberg har att säga inför matchen mot SDE.

LHC Media | Dam Toni Lappalainen
Huvudpartners