”Ett av de snyggaste målen jag har gjort och så är det ingen här som ser det”
Publicerad: 2020-08-27
Intervju
Linköping tog en tidig ledning i matchen, en öppning som banade vägen för vinsten med 4-0. Andrew Gordon var en av de som hittade nätet mot Djurgården.

– Det var kul. Jag fick pucken i ett bra läge, jag såg nätet och kunde sikta in mig. Jag önskar bara att det var publik på läktarna, för det var ett av de snyggaste målen jag har gjort och så är det ingen här som ser det, säger Andrew och skrattar.

Segern var den första för Linköpings SHL-lag anno 2020/2021. Att få uppleva en seger gav en god känsla i omklädningsrummet efteråt.

– Det är skönt att få den här känslan, göra några mål framåt och få fira tillsammans. Starten på matchen var viktig för oss, vi ville komma ut och spela aggressivt i första perioden och det gjorde vi. Den inledningen var det som tog oss framåt, för vi spelade inte vår bästa hockey i andra perioden och vi fick döda en hel del utvisningar i tredje.

Vad kan bli bättre?
– Vi kan förbättra våra urspel ur egen zon. Vi har fokuserat mycket på vår forechecking, att vinna tillbaka pucken och gå till attack. Men vi måste fokusera mer på vad vi ska göra när vi har pucken i vår egen zon, för ikväll var vi inte så smidiga i det spelet. Vi kommer kunna spela mer anfallsspel om vi kommer ut ur vår egen zon på ett smidigare sätt.

Hur kommer arbetet se ut framöver?
– Vi ska lära av våra misstag och bli bättre. Vi spelar bara sex matcher under försäsongen och de är ganska utspridda, så vi måste titta på video och använda träningarna till att bygga spelet. Vi har vissa saker från den här matchen som vi kan jobba vidare på.

Matchfakta
Första perioden
04.12 1-0 Niko Ojamäki (Markus Ljungh, Jarno Kärki) PP1
08.02 2-0 Jonas Junland (Max Lindroth, Jimmy Andersson)

Andra perioden
04.57 3-0 Andrew Gordon (Oula Palve, Broc Little) PP1

Tredje perioden
01.35 4-0 Oula Palve (straffslag)

Skott: 29-31 (8-7, 11-8, 10-16) Utvisningar LHC 4x2, 1x10 Utvisningar DIF 5x2

Kommunikation Gustaf Douhán
Huvudpartners