J18 gör sig redo för premiär av fortsättningsserien
Publicerad: 2022-01-08
J18 startar den regionala fortsättningsserien i helgen med bortamatch mot Malmö. För LHC är målet att avsluta säsongen på ett bra sätt.

– Jag ser tillbaka på hösten med en positiv känsla. Vårt viktigaste uppdrag i J18 är att utbilda spelarna och ge dem rätt förutsättningar för att kunna ta nästa steg i sin hockeyresa. Ur ett utbildningsperspektiv har det varit väldigt bra, för vi har många spelare som har fått spela många matcher och med mycket istid. Vi har dessutom fått se ett antal av våra spelare ta klivet upp i J20 och presterat på en hög nivå i nästa steg av utvecklingstrappan, säger J18:s tränare Victor Grönberg.

Resultatmässigt blev hösten en smärre missräkning för LHC, som missade att kvalificera sig för J18 Allsvenskan. Nu har laget ställt in siktet på att göra en stark resa i fortsättningsserien.

– Det är klart att det är ett misslyckande att vi inte nådde J18 Allsvenskan. Men vi kan inte påverka resultaten i tidigare matcher nu, utan vi blickar framåt och ser fram emot att avsluta säsongen på ett riktigt bra sätt. Jag tycker att våra spelare har tagit stora steg i sin utveckling och jag hoppas att vi kan fortsätta på det spåret.

På grund av skador i både det egna laget och i andra delar av verksamheten, har Victor och hans tränarkollega Hampus Larsson fått testa en hel del underåriga spelare så här långt.

– Vi har, precis som J20, spelat med ett ungt lag i många matcher och vi har fått testa flera spelare från U16. De unga killarna har gjort det väldigt bra och tagit sig an utmaningen på ett väldigt bra sätt.

På söndag är det dags för premiär när LHC sätter sig på bussen och åker ner till Skåne.

– Malmö som öppningsmotståndare blir kanon för oss. Det är ett lag som vi vet kommer att köra full fart från första nedsläpp och för oss blir det viktigt att matcha deras arbetskapacitet. Vi ser fram emot att få dra i gång och göra något riktigt bra av avslutningen på serien.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners