Tardif: "Du spelar inte för att skaffa vänner därute"
Publicerad: 2020-08-20
Intervju
Hon var siste spelare att ansluta till Linköping inför den kommande SDHL-säsongen. Efter två veckor i sin nya hemstad har Celine Tardif kommit in i miljön och hon trivs ypperligt.

– Jag tycker verkligen om det. Det är kul att vara i ett lag som har samma värderingar som en själv och alla lägger ner ett hårt arbete på ishallen för att bli bättre. Jag tycker det är viktigt att få en bra start på säsongen, så det har varit kul att se det, säger Celine.

Hon gjorde sin första säsong i Europa under föregående år när hon representerade Göteborg i SDHL. Året på västkusten gav Celine nyttiga erfarenheter och lärdomar.

– Jag hade väldigt kul. Det var definitivt en anpassning till spelet, det finns mycket skickliga och snabba spelare i den här ligan. Så mitt första år handlade mest om att hitta mitt tempo och mitt spel i det europeiska spelsättet.

Linköping gör en nysatsning för att ta sig tillbaka till toppen i SDHL. Att vara en del av ett lag som strävar uppåt och framåt är något som hon trivs med.

– Det känns väldigt kul att vara i ett lag som har den inställningen. Det finns inga tvivel om att alla spelar hockey för att vinna, så att ha den inställningen från start kommer vara bra för laget. Vi har alla pusselbitar på plats, det handlar bara om få dem på plats.

Linköping spelade sina första träningsmatcher under föregående helg när SDE och Södertälje besegrades.

– Det var bra att få igång fötterna igen, av naturliga skäl har vi inte spelat matcher på länge. Det var kul att se hur gruppen ser ut och försöka hitta lite kemi i kedjeformationerna.

Kommer det bli speciellt att möta din forna lagkamrater i morgon?
– Jag har många vänner kvar i laget från förra året men du måste det lägga det åt sidan, du spelar inte för att skaffa vänner därute. Det ska bli kul att möta dem.

Kommunikation Gustaf Douhán
Huvudpartners