Seger mot Färjestad!
Publicerad: 2017-12-09
Efter Match
Det var upplagt för hockeyfest med två bra lag på isen och mycket folk på läktarna. De 7298 åskådare som kom till Saab Arena fick valuta för pengarna då lagen bjöd på en mycket underhållande match som slutade med LHC-seger.

Den första perioden präglades mycket av de många utvisningar som utdömdes. Den första kom redan efter en halvminut när gästernas Jesse Virtanen fick uppsöka utvisningsbåset.

Därefter utdömdes ytterligare fem tvåminutsutvisningar varav fyra drabbade Linköping, däribland två stycken på mindre än en minut. Färjestad fick således mycket tid i powerplay och LHC var under stunder ordentligt pressade.

Hemmalaget skapade ett antal chanser i den första perioden, men inget som var av tillräckligt god kvalité för att resultera i ett mål.

Det blev desto bättre av den varan i den andra perioden. En och en halv minut tog LHC ledningen genom ett vackert mål som startade med en lång passning från Jonas Gustavsson till Derek Roy som i sin tur spelade fram till Nick Sörensen som direktsköt in pucken.

Färjestad kvitterade ställningen nio minuter när Marcus Nilsson skickade in pucken bakom Jonas Gustavsson efter en tilltrasslad situation framför LHC:s målbur.

Kort därefter återtog LHC ledningen i matchen när Andrew Gordon direktsköt på en passning från Derek Roy i powerplay.

Den tredje perioden han knappt börja innan LHC:s Chad Billins blev utvisad. I boxplay stack Jimmy Andersson iväg för att pressa Jesse Virtanen, som svarade med att tappa pucken till Andersson som satte dit 3-1.

Fyra minuter senare reducerade Färjestad till 3-2 genom Dick Axelsson, en målsituation som uppstod bytet efter tuff tackling från Johan Ryno på Niklas Persson, en tackling som var diskutabel.

Ytterligare fyra minuter senare var det lika på 3-3 efter mål av Jesse Virtanen.

Det var därefter något av ett ställningskrig fram tills LHC:s fick ett powerplay med tre och en halv minut kvar. Precis efter att Färjestad blev fulltaligt sköt Mathis Olimb ett skott som Emil Sylvegård styrde in.

LHC fastställde sedan slutresultatet till 5-3 genom Derek Roy.