Tommy: "Stort test för oss"
Publicerad: 2019-01-23
Inför Match
LHC går imorgon in i den avslutande sprinten innan det kommande landslagsuppehållet. För motståndet står tabelltrean Frölunda som för närvarande har spelat in tre poäng mer än LHC.

Båda lagen kommer från en lördag där det blev vinst. LHC besegrade Rögle på bortaplan med 3-1, en match där det var Jacob Johanssons målvaktsspel som var den stora skillnaden mellan lagen.

– Vi är naturligtvis nöjda med de tre poängen som vi tog, målen som vi gjorde och framförallt vårt målvaktsspel där Jacob Johansson stod för en riktigt bra insats och var en stor bidragande orsak till segern. Men jag tycker att vi släpper till alldeles för mycket målchanser och tar för många utvisningar. Jag vill passa på att hylla vårt spel i numerärt underläge, där vi täcker mycket skott och spelar väldigt uppoffrande. Med det sagt så måste vi fortsättningsvis vara mer disciplinerade och inte sätta oss i situationer där domarna kan ta utvisning på oss, säger Tommy.

Matchen mot Frölunda är en drabbning i ligans toppskikt. Lagen har mötts två gånger tidigare under säsongen med varsin seger som facit.

– Det kommer bli en stort test för oss och det kommer krävas en väldigt bra insats från våran sida. Det kommer att krävas en hög tävlingsnivå och vi behöver komma ut och matcha deras fart i spelet.

Med endast en tredjedel kvar av grundserien ökar matchernas dignitet och vikt inför slutspurten. Till att börja med återstår fem matcher som ska avverkas på nio dagar innan nästa landslagsuppehåll.

– Det är fem matcher kvar till landslagsuppehållet och det är en tid på året då vi ska till att positionera oss inför det som väntar framöver. När det dessutom är så pass tajt och jämnt som det är den här säsongen så blir varje mål, varje poäng så väldigt viktig för att ha dem på rätt sida när vi sammanfattar grundserien om sju veckor.

Läget i laget?
– Vi har samma spelare att tillgå som den senaste matchen. Exakt hur vi formerar oss gör vi klart under morgondagen.

Kommunikation Gustaf Pettersson
Huvudpartners