Dam: Vinst i andra semifinalen
Publicerad: 2017-03-11
Dam
Linköping var tvunget att vinna på Hovet för att säsongen skulle fortleva. Det blev tillslut seger med 3-1 i en match där LHC var det något bättre laget över 60 minuter.

Djurgården fick chansen att spela powerplay redan efter en minut och lyckades där skapa ett par chanser mot LHC:s målvakt Florence Schelling.

Strax därefter fick LHC chansen att spela med en spelare mer på isen. De skapade ett par bra möjligheter men lyckades inte spräcka Lovisa Berndtssons nolla.

Linköping var det mer spelförande laget och likaså de som skapade flest chanser. Men två bra målvakter såg till att den första perioden blev mållös.

LHC fick sedan en väldigt bra start på den andra perioden. I den första minuten kom Jennifer Wakefield fri, lurade ner Berndtsson och lyfte in pucken.

Det var fortsatt Linköping som var det något bättre laget och som skapade de flesta chanserna. Fjorton och en halv minut in i perioden utökade LHC ledningen till 2-0 genom Madelen Haug Hansen, som efter en tilltrasslad situation fick in pucken.

I den tredje perioden kom Djurgården ut starkt och körde från start. Djurgården fick också in reduceringspucken efter fyra minuter genom Josefine Jakobsen.

Det var sedan en matchbild där Djurgården gick för kvittering och LHC började jaga motståndarna. Det fick coachstaben att ta timeout för att lugna ner situationen.

Under periodens avslutande hälft blev det aldrig speciellt farligt. I den sista minuten punkterade LHC matchen när Minttu Tuominen gjorde 3-1 i tom målbur.