• Huvudsponsorer

J18-SM: "Är en del av utbildningen"

31 mars 2017 22:05
JUNIOR

Bittra känslor fanns givetvis kort efter avblåsningen. Men tränare Andreas Melin gav ändå en bra bild efter semifinalförlusten: "Det är utbildning för mig också", säger han.


-"Det är allas dröm i laget att man ska gå till en SM-final, men det blev inte så, tyvärr".

Andreas Melin kort efter matchen, som kunnat gå vilket håll som helst. Små marginaler och bra målvaktsspel var bland annat några utav ingredienser som bidrog till resultatet, som dessvärre föll från LHC.

-"Det är ändå väldigt tajt i matchen. Vi får våra chanser i den första perioden, med 14 skott på mål och det är skott vi måste göra mål på. Där kändes det dock tryggt, trots underläget. Tvärtom var det med andra perioden. Jättesmå marginaler dock! Vi hamnade på fel sida men det kunde lika gärna varit vinst för oss idag", säger Andreas.

Den nya utmaningen blir istället att ställa om klockan till ett schema som innebär match under morgondagen, redan kl. 11:00 på förmiddagen.

Hur tror du att det kommer se ut med en sådan omställning som vi står inför?

-"Det är en tuff utmaning givetvis med tanke på att man måste gå vidare på det här sättet, men det är utbildning det också! Nu måste vi gå vidare på rätt sätt och ställa om allting. Det är utbildning för mig också, att jag ska få dom att ställa om.

Det finns med stor sannolikhet en revanschlust inför morgondagen, kan jag tänka mig?

-"Ja, det tror jag! Det är ett gäng vinnarskallar och när väl pucken släpps kommer vi vara på och göra allt för att vi ska vinna. Vi vill ju avsluta säsongen med en vinst", avslutar Andreas.