En vinst och en förlust i Stockholm
Publicerad: 2023-01-23
Referat
Två poäng av sex möjliga får summera SDHL-lagets helg i Stockholm när man ställdes mot SDE och AIK.

I lördagens match mot SDE hamnade LHC relativt tidigt i ett 2-0-underläge. I slutet av den andra perioden kom det förlösande reduceringsmålet av Ayaka Toko varpå systern Haruka Toko i början av den tredje perioden kunde kvittera matchen. LHC lyckades dessutom klara av två numerära underlägen i den tredje perioden och tog matchen till overtime. Väl där avgjorde Linnea Johansson - precis som förra helgen mot SDE.

Söndagens match mot AIK blev inte direkt en trevlig historia för LHC:s del. AIK går upp till en 4-1-ledning innan ens halva matchen har spelats, men Linköping lyckas sakta men säkert jobba sig in i matchen och vänder till 5-5 med fyra minuter kvar av matchen. I slutskedet av matchen gör dessvärre AIK 6-5 och tar samtliga tre poäng.

Nästa match är hemma mot Djurgården måndagen den 30 januari med matchstart klockan 19:00. Åtvidabergs Sparbank och Kinda Ydre Sparbank bjuder på fri entré!