Missa inte! Landhockeyturnering utanför Saab Arena!
Publicerad: 2020-04-29
Nyhet
Succésamarbetet med Stångåstaden fortsätter men nu i en ny variant av spontanidrott. Missa inte att anmäla dig och dina kompisar till LHC och Stångåstadens landhockeyturnering!

Linköping Hockey Club anordnar, i samarbete med Stångåstaden, en landhockeyturening. Där har du, kille som tjej och som går i årskurs fyra till sex möjlighet att anmäla ett lag och delta i turneringen. Landhockeyn kommer att spelas tre mot tre och utan målvakter.

– Vi gör det här för att vi vill ge barn och ungdomar en meningsfull fritid, säger Karin Brinkby på Stångåstaden.

– Syftet med landhockeyturneringen är att kompisar kan sätta ihop ett lag, spela och ha roligt tillsammans. Landhockey är spontant, enkelt att anordna och en rolig spelform, berättar Johan Krantz, Ungdomsansvarig LHC.

Datum för turneringen är 19,20, 26 och 27 maj samt 2 och 3 juni. Aktiviteten kommer att genomföras utanför Saab Arena och pågår mellan kl. 17:00 och 19:00 de utsatta datumen. Inga förkunskaper krävs, kom bara som du är med gympaskorna på! Några klubbor finns att låna, men ta gärna med din egen. Målet och syftet med turneringen är att genom spontanidrott få fler ungdomar i rörelse.

– Vi har ett mycket bra samarbete med Stångåstaden och att vi kan göra detta tillsammans känns riktigt roligt. Jag hoppas att många ungdomar sätter ihop kompisgäng och anmäler sig till turneringen. Min och LHC:s förhoppning är att turneringen ska bidra till att det skapas fler kvartersgäng som är ute och lirar landhockey på gatan även efter turneringen, säger Johan Krantz.

– Jag hoppas att det kommer många barn som kanske inte tillhör någon förening sedan tidigare men som nu när det är gratis ges möjlighet att komma och vara med, berättar Karin Brinkby.

Ytterligare information kring turneringen och hur du anmäler dig hittar du här!

Viktigt! Se till att anmäl ditt lag senast söndagen den 10 maj!

Varmt välkommen önskar Linköping Hockey Club och Stångåstaden!

Kommunikation Moa Wernblom
Huvudpartners