J20 SuperElit: Straffvinst efter sen kvittering
Publicerad: 2016-10-15

Med 19:59 på klockan hittade LHC en kvitteringspuck och i "elfte timmen" stoppade man en till synes kommande förlust. Allting fick istället avgöras på straffar och en 4-3-seger till Cluben.

Inledningen på matchen startade något som en bil i uppförsbacke, knackigt. Båda lagen såg lite nervösa ut på planen och det påverkade minst sagt passningsspelet en aning. En kortare stund in i perioden jämnades spelet ut.

LHC visade mycket styrka från sin sida. Pigga och redo slog man till tidigt med ett mål från Hannes Samuelsson efter 6:52 på klockan.

Gästande laget Södertälje svarade väldigt snabbt. Kvitteringsmålet kom tätt inpå första målet, och 1-1 genom en spelvändning och Alexander Sunnefors, bara 24 sekunder senare.

Därefter planade allting ut mer eller mindre. Ströchanser bjöds det på men ingenting mer konstruktivt.

Först efter att LHC fått ett powerplay till sig kunde man skapa något, men även det tog sin lilla stund. Emil Westerlund satte dock laget i ledning efter att man spelat bort SSK-försvaret och han hade i princip öppet mål att sätta pucken i. 2-1 efter 10:55 in i perioden.

In i den andra perioden visade Linköping återigen styrka genom fint spel och passningar som satt där de skulle.

Men där man inte kunde effektivisera sina chanser kom SSK att kunna dra nytta utav, när man får ett powerplay med sig och ett välplacerat direktskott från blå hittar målet. Målskytt William Kaijser 6:54 in i andra perioden.

Därefter växte självförtroendet för gästerna som drog nytta av puckinnehavet och ett klanderfritt spel.

Något som föranledde i stor utsträckning till deras ledningsmål efter 15:44, då genom Noah Pereira. Linköping satte in en mindre forcering mot slutet av andra perioden men tiden rann ut innan man fick något bra läge.

Hela den tredje perioden var en spegelbild av hur mycket LHC försökte skapa chanser och att få in en kvitteringspuck.

Södertälje svarade väldigt bra och uppträdde disciplinerat i sitt försvarsspel, något som ökade svårigheterna för LHC att kunna ta sig till ett läge att kvittera.

Men det kom!

När klockan började ticka iväg kom det sista anfallet väldigt till lags för Linköping, där man slängde in puckarna mot målet och precis när klockan slår till 19:59 hittar pucken in i nätet. Calle Krantz var målskytten och den räddande ängeln för dagen.

Spelet i övertidsperioden förlades i SSK:s zon genom det numerära överläge som LHC försökte dra nytta utav.

Allting togs dock till straffläggning och avgjordes i slutändan av Hannes Samuelssons mål samt två räddningar från Rasmus Hedström.