• Huvudsponsorer

Söndag Sön 3 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Onsdag Ons 6 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Söndag Sön 10 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Onsdag Ons 13 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Söndag Sön 17 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Linköping
LHC

Djurgården går för publikfest och ny seger

11 januari 2019 15:15
#DIFLHC

Det vankas lapp på luckan när Hovet på lördagen slår upp dörrarna för Järnkaminernas dag. Djurgården med en blytung seger borta mot Skellefteå ställs mot Linköping som förlorat båda mötena med stockholmarna den här säsongen.


Noterbart Djurgården

– Djurgården kommer från en stark 3-1-seger borta mot Skellefteå på torsdagen. Grovjobbaren Henrik Eriksson gjorde 1+1, men showen stals av burväktaren Adam Reideborn som var helt fantastisk och räddade 41 av 42 skott från västerbottningarna.

– Djurgården har vunnit båda mötena med Linköping under säsongen. Det första mötet vann stockholmarna med 4-3 efter straffar i Saab Arena. Det andra spelades på Hovet dagen efter och då segrade Djurgården återigen, den gången med 2-1.

Emil Bemström blev också målskytt senast och har nu gjort 13 mål den här säsongen. Detta gör att talangen är i delad ledning i SHL:s skytteliga.

Noterbart Linköping

– Torsdagen blev mörk för Linköping som föll med 4-2 mot Mora på hemmais. Det var också slutet på östgötarnas segersvit som varade i fyra matcher.

Nick Sörensen stod för ett av målen i förlustmatchen mot Mora på torsdagen, målet kom dessutom i powerplay där östgötarna haft stora problem den senaste tiden. Det var Sörensens första mål sedan 6 december och forwarden har totalt gjort 11 kassar.

– Just Linköpings powerplay har över den senaste månaden inte alls fungerat. På 7 matcher och 16 försök i spelformen har endast två mål fallit. Det gör att östgötarna över den perioden är näst svagast i SHL med en powerplayprocent på 12,50, endast Färjestad har svagare statistik.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFLHC och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.