Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Söndag Sön 18 September Sep
Tisdag Tis 20 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Idag 30 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Onsdag Ons 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Färjestad
FBK

Bäckman is back!

6 februari 2021 17:46
#LHCFBK

Han har inte gjort mer än ett dussin matcher sett över de tre senaste säsongerna men nu är Mattias Bäckman tillbaka i Linköping och det med besked. I mötet med Färjestad klev han fram i powerplay och gjorde det så viktiga 3-1-målet i det som kom att bli en moralhöjande lagseger för östgötarna. Matchen slutade 3-2.


Sagt om matchen

– Det känns otroligt skönt. Det var nervigt i slutet, vi lyckades vinna och det betyder jättemycket. Nu har vi något att bygga på inför nästa fight. Det är tre otroligt viktiga pinnar. Det kommer vara tight in i det sista. Vårt powerplay har varit sådär sista matcherna, och jag fick chansen att vara med. Ett genomtänkt skott av Ljungh som jag fick på bladet. Där kunde jag inte missa, sa en lättad Mattias Bäckman som stod för det matchvinnande målet i den viktiga segern.

– Vi startar matchen okej, sen har vi en period i början på andra där vi inte är hundra procent påkopplade. Där vänder Linköping matchen. När vi ska gå och göra en rejäl push drar vi på oss två utvisningar men lyckas ändå göra det spännande in i det sista. Vi har gått bra en längre tid, idag har vi inte riktigt skärpan och trycket för att vinna här nere, summerade Färjestads tränare Johan Pennerborn.

Linköping

  • Efter skadehelvetet blev Mattias Bäckman målskytt och matchhjälte och nu står backen noterad för 1+2 på sina två senaste matcher.
  • Linköping vann den andra perioden med 2-0, det var blott sjunde gången på 39 försök man lyckades vinna en andraperiod.
  • Linköping är däremot starka i ledning inför tredje perioden, man tog åttonde segern av tio möjliga med det scenariot idag.
  • När Alexander Johansson gjorde 2-1 i andra perioden var det första gången för säsongen Linköping var i ledningen mot Färjestad.
  • Det var Johanssons tredje mål på sex matcher efter att ha kommit från division 1 till Linköping. Målet kom dessutom mot laget han spelade i 2016-2019.

Färjestad

  • Färjestads svit med fem raka segrar bröts.
  • En som trots det trivdes var Olle Lycksell som bytte Linköping mot Färjestad inför säsongen. Lycksell blev målskytt för andra matchen i rad och hade dessutom en assist.
  • Lika fin utdelning, 1+1, noterades Jakob Forsbacka Karlsson för, även han med ett förflutet i Linköpings juniorverksamhet.
  • Lucas Forsell fick göra SHL-debut, 03:an spelade 03:33.
  • Färjestad har ännu inte vunnit efter ordinarie tid när man går in i tredje perioden i underläge. Det här var 19:e gången man misslyckades med det.