• Huvudsponsorer

Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Söndag Sön 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Idag 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Torsdag Tor 5 November Nov
Söndag Sön 8 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Onsdag Ons 11 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Söndag Sön 15 November Nov
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Linköping
LHC

LHC besegrade serieledarna

9 oktober 2020 22:57
Nyhet

LHC blev första lag att besegra serieledarna Brynäs i årets upplaga av SDHL. Detta trots värsta tänkbara start med två baklängesmål inom de första tio minuterna.


– Vi startar lite avvaktande igen. Men när vi börjar spela vårt spel och den hockey som vi vill spela så är vi väldigt bra. Jag tycker att den andra perioden som vi gör idag är ett tydligt bevis på det, säger Thomas Pettersen.

Den första perioden präglades mycket av LHC-utvisningar. Hela fyra stycken tvåminutare, vilket gav Brynäs möjligheten att kontrollera händelserna.

– Vi är inte redo från start och vi drar på oss utvisningar när vi låter Brynäs diktera allt som sker därute. Sen tycker jag att domarnivån är för inkonsekvent och det är svårt för tjejerna att veta vart nivån ligger när den skiljer sig från period till period och match till match.

En av spelarna som visade vägen i vändningen var lagkaptenen Madelen Haug Hansen, som stod för två mål när LHC gick från likaläge, 2-2, till ledning med 4-2.

– Madde är en fajter, så i matcher som den här kommer hennes kvalitéer som ledare fram. Att hon går fram och gör två mål som vinner matchen oss bevisar vilken viktig spelare hon är.

När Brynäs försökte slutforcera visade LHC upp en stor portion offervilja genom att täcka skott.

– Vi har ett gäng som trivs tillsammans och som vill gå i krig för varandra. Matcherna som de mot Djurgården och Brynäs bygger bara vidare på det. Det är en härlig mentalitet i laget.

I morgon väntar ny match när man ställs mot Leksand. Då vill Thomas se en bättre start från sina spelare.

– Nu måste vi nollställa oss och komma ut bättre än vad vi har gjort de två senaste matcherna. Vi måste vara disciplinerade och följa vår gameplan från första nedsläpp.