Ken Andres sena mål gav tre poäng
Publicerad: 2017-11-14
Efter Match
Ett sent avgörande gav LHC tre poäng borta mot Malmö och en bra start på den här veckan.

Malmö tog ledningen i matchen i powerplay när Nils Andersson hittade en lucka bakom Jonas Gustavsson i LHC-kassen. LHC svarade upp direkt när Patrick Mullen gjorde en soloprestation och fick in kvitteringspucken.

LHC tog sedan ledningen med 2-1 genom Derek Roy, ett mål som kom till efter en tilltrasslad situation framför mål. Målet från kanadensaren såg till att LHC var i ledningen efter den första perioden.

Malmö kom tillbaka i den andra perioden, en period som sannerligen tillhörde hemmalaget. Först gjorde Anton Mylläri 2-2 innan Andy Miele pricksköt in 3-2 i powerplay. LHC lyckades kvittera genom Jakob Lilja, som via köksvägen gjorde 3-3.

I den tredje perioden svängde det fram och tillbaka med chanser åt båda håll, men med ett övertag för Malmö. Men det var LHC som gjorde både 4- och 5-3 i periodens sista minut, först genom Ken Andre Olimb och sedan genom Nick Sörensen.

– Det var inget skönspel och inte vår bästa match men skönt att börja efter uppehållet med en seger. Jag får en bra passning från ”Pajen” och Roy gör ett bra jobb framför mål så det var skönt att den gick in, säger Ken Andre.

På torsdag går LHC upp mot HV71 på hemmaplan i det första av två möten den här veckan.

– Man kommer vara riktigt taggad på torsdag. Det blir alltid bra drag på läktarna och det är alltid hårda och intensiva matcher. Det är inte så svårt att tagga igång till de matcherna.