Klas Östman: ”Ska bli kul att spela match igen”
Publicerad: 2021-11-17
Nyhet
I morgon är det äntligen dags för LHC:s SHL-lag att kliva in i matchspel igen och man gör det med en nästintill skadefri trupp.

– Det känns jättebra naturligtvis. Vi har stegvis fått tillbaka spelare under de senaste veckorna och det har hjälpt oss i hur vi matchar laget. Att vi nu bara har en spelare på skadelistan gör att vi har ganska stora valmöjligheter i hur vi vill spela laget, och vi kan anpassa uttagningen efter dagsform, motstånd och så vidare, säger Klas Östman.

Hur hanterar man situationen?
– Framför allt så är det så att konkurrenssituationen sporrar och vi får ett högre tryck på träningarna. Alla vill visa att de ska vara med i laget och göra det svårt för oss att ta ut vilka som ska spela.

Vad tänker du kring matchen i morgon?
– Det ska bli kul att spela match igen och det märks att killarna är sugna. Sen får vi räkna med att det kommer att vara lite rostigt på sina håll och kanter i början, med tanke på att det är första matchen på tolv dagar. Vi har pratat mycket om spelet med puck under uppehållet och de sista dagarna har vi pratat om defensiven, så min förhoppning är att vi ska få ihop en helhet över 60 minuter.

Hur ser läget ut i laget?
– Som det ser ut just nu är det bara Craig Schira som är inte är uttagningsbar på grund av skada. Vi ska prata här under eftermiddagen och kvällen för att ta ett beslut om exakt vilket lag vi ställer upp med.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán