Fjärde raka för herrlaget
Publicerad: 2023-12-09
Matchreferat
Herrlaget tog under lördagskvällen sin fjärde raka besegrade då man vände 1-2 till 5-2 inför 6361 åskådare i Saab Arena.

Period 1

Mötet mellan LHC och Luleå inleddes kanske inte som den mest fartfyllda och starka perioden i hockeyhistorien. Snarare var det två lag som mest låg och kände på varandra och turades om med att skapa några enstaka målchanser.

Matchens första mål skulle dock LHC göra via Patrick Russells skridsko. Ett mål som videogranskades och sedermera godkändes.

Period 2

Den andra perioden var det lite mer fart i. Spelet svängde fram och tillbaka och närmast ett mål var främst LHC som skapade en hel del farliga målchanser. Periodens första mål skulle dock Luleå stå för då man i numerärt överläge styrde in kvitteringspucken.

Luleå skulle även göra periodens andra mål, återigen i numerärt överläge. Detta efter att ha fått chansen att spela just powerplay efter en tveksam utvisning på LHC:s Christoffer Ehn.

Period 3

I den tredje perioden fick publiken i Saab Arena vittna en total scenförändring. Fyra minuter in i perioden kvitterade Sebastian Strandberg till 2-2 och bara några minuter senare såg Patrick Russell till att LHC åter tog ledningen i matchen.

Luleå jagade febrilt en kvittering i matchen men när Ty Rattie skickade in 4-2 i tom bur med lite mindre än tre minuter kvar av matchen släcktes hoppet, och det släcktes definitivt när Remi Elie gjorde 5-2 med 15 sekunder kvar.

I och med kvällens seger tog herrlaget sin fjärde raka seger i SHL.