Stark vändning av LHC gav tre poäng
Publicerad: 2024-01-28
Matchreferat
Herrlaget stod för en stark seger borta mot Luleå under lördagskvällen och inkasserade därmed sin första trepoängare i Luleå sedan 2016.

Period 1

Matchen inleddes med ett stort hemmatryck. Luleå arbetade sig kontinuerligt in i LHC:s försvarszon och fick till flera långa anfall vilket sakta men säkert tröttade ut LHC-försvaret.

Trots det stora Luleå-övertaget skulle det ta drygt 17 minuter innan man lyckades spräcka målnollan, detta efter ett LHC-misstag som gjorde att Luleås Brendan Shinnimin kunde sprätta upp ledningsmålet.

Period 2

Den andra perioden började inte riktigt som den första. Även om LHC var en bit ifrån sin toppnivå så var man betydligt bättre än i den första perioden. 03:25 in i perioden bröt sig Arvid Costmar loss och pricksköt läckert in kvitteringsmålet.

Resterande tiden av perioden fortsatte LHC skapa farliga målchanser och kunde gjort ytterligare ett mål, medan hemmalaget inte skapade några direkt farliga chanser.

Period 3

LHC skulle få något av en mardrömsstart på den tredje perioden då hemmalaget tidigt såg till att återta ledningen i matchen på en spelvändning.

Men LHC fortsatte att mala på och såg sakta men säkert till att få matchbilden dit man ville. Patrick Russell skulle få måljubla för första gången den här kvällen efter att lagkapten Oscar Fantenberg först brutit en puck på offensiv blå, varpå Broc Little tog hand om och läckert serverade Russell i princip öppet mål.

Med bara några minuter kvar av den tredje perioden skulle LHC få chans att spela numerärt överläge vilket hela ligans poängkung Ty Rattie förvaltade väl. LHC skulle få måljubla ytterligare en gång innan slutvissla och slutresultatet skrevs till slut till 2-4 till LHC:s favör.