Förlust i Luleå
Publicerad: 2023-09-30
Matchreferat
Under lördagen åkte herrarna på sin femte raka förlust efter att ha blivit besegrade av Luleå på bortais med 4-1.

Första perioden

Matchen inleddes spelmässigt väldigt jämnt. LHC skapade ett par farliga målchanser och likaså hemmalaget Luleå. Matchens första mål gjordes påpassligt av Filip Bystedt efter en retur som Matteus Ward i Luleå-målet inte lyckades hålla.

Bara någon minut senare fick Luleå, som är ett av ligans bästa lag i numerärt överläge, chansen att spela i just powerplay och förvaltade det väl genom en styrning från Brendan Shinnimin.

Andra perioden

Den andra perioden var resultatmässigt en period som passade Luleå väl. Detta då man dels lyckades ta ledningen matchen men också, återigen, göra mål i numerärt överläge.

Dessvärre hade LHC svårt att skapa de riktigt farliga målchanserna och blev således mållösa i den andra perioden.

Tredje perioden

I den tredje perioden gjorde LHC ett sista försök i att försöka komma tillbaka in i matchen, men istället så fick hemmalaget in ytterligare en puck med drygt sex minuter kvar och LHC inkasserade istället sin femte raka förlust.