Matchdagsrapport LHC-Luleå
Publicerad: 2022-01-22
Matchdagsrapport
Vi gör oss redo för att möta ännu ett topplag, det fjärde i rad. Här är matchdagsrapporten inför eftermiddagens bortamatch mot Luleå.

Matchen
Eftermiddagens match är den 36:e i ordningen för Linköping Hockey Club. För Växjö är det den 35:e matchen i årets grundserie.

LHC
Brian Gibbons, Elliot Ekmark och Craig Schira saknas på grund av skada. Daniel Ljungman är utlånad till Södertälje..

Motståndet
Luleå slåss i seriens absoluta toppskikt och är enbart målskillnad ifrån serieledning. De kommer närmast från en vinst mot Växjö med 4-3 efter overtime. I den interna poängligan är Linus Omark i topp i storartad stil, med 31 poäng på 34 matcher.

Tidigare möten
Eftermiddagens match är den sista lagen emellan i årets grundserie. Än så länge är det övertag för LHC i den interna statistiken, med 5 inspelade poäng mot Luleås 4.

Statistik
Luleå är seriens tredje bästa hemmalag och har lyckats vinna 9 hemmamatcher av 16 efter ordinarie tid. Inräknat matcher som har gått till overtime så har Luleå plockat 34 poäng i Coop Norrbotten Arena. LHC i sin tur är seriens åttonde bästa bortalag, med 22 inspelade poäng på 17 försök.

Sett över hela säsongen är LHC:s seriens elfte bästa lag i powerplay med 18.28% i utdelning. Luleå ligger sjua i powerplay-tabellen med en utdelning på 25.77%.

I boxplay är LHC seriens åttonde bästa lag med 78.00%. I numerärt underläge är Luleå seriens bästa lag med 83.16%.

LHC är som bäst i matcherna under andra respektive tredje perioden, där man vinner vid 37.14% av tillfällena. Luleå är seriens starkaste lag i mittenperioden och har vunnit hela 47.06% av mellanakterna.

Så följer du kvällens match
Kvällens match visas på TV4, C More Hockey samt cmore.se Du kan också följa med i vår liverapportering på Twitter.

{!A}

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners