LHC besegrar Luleå efter overtime
Publicerad: 2023-02-02
Referat
SHL-laget knep en viktig extrapoäng under torsdagskvällen borta mot Luleå Hockey. Stora segerorganisatörer blev Ty Rattie och målvakten Jesper Myrenberg inför 5969 åskådare i Coop Norrbotten Arena.

Jesper Myrenberg gjorde sin första start på lite mer än en månad – och som han tog den. Jesper får dock ursäkta (vi kommer tillbaka till honom lite senare) för det är LHC som lag som kommer ut starkast i matchen. Tendenserna från tisdagens match mot Färjestad återspeglar sig inledningsvis vilket gav goda signaler och tecken inför fortsättningen av matchen. Den första perioden blev dock, trots detta, mållös.

Den andra perioden inleder LHC bäst och redan efter 66 sekunder kan Christoffer Ehn ge Cluben ledningen i matchen med en fin backhand. Här någonstans är det dags för Myrenberg att kliva in i handlingarna. Luleå får sig ett rejält grepp om matchen och fullständigt bombarderar mot LHC:s mål och Myrenberg tvingas, till slut, replikera. LHC lyckas hålla undan till periodvila genom att bland annat stå emot en 2+2-utvisning.

I den tredje perioden fortsätter Luleå ösa mot LHC:s mål och Myrenberg tvingas till att göra den ena viktiga räddningen efter den andra. Trots ett massivt tryck av hemmalaget kan LHC hålla undan och ta matchen till overtime.

Väl i overtime så svänger det fram och tillbaka och lagen turas om med målchanserna. Med 16 sekunder kvar av overtime får Ty Rattie ett friläge från halva plan som han förvaltar på bästa sätt genom att prickskjuta Cluben till två viktiga poäng inför slutspurten av grundserien.

Nästa match är på lördag borta mot Skellefteå med matchstart klockan 15:15. Nästa hemmamatch är efter landslagsuppehållet då Brynäs gästar Saab Arena tisdagen den 14 februari. Säkra din plats redan idag på lhc.eu/biljett.