Publicerad: 2024-02-17
Matchreferat
Herrlaget tog tre härliga poäng under lördagseftermiddagen hemma mot Luleå inför 7026 fantastiska åskådare.

Period 1

Matchen inleddes i ett högt tempo mellan lagen. Likt torsdagens match mot Skellefteå var det två lag som bjöd upp till både fysiskt och anfallsrikt spel. LHC spelade numerärt överläge vid två tillfällen under perioden, men där gästerna Luleå stred tappert framför Joel Lassinantti.

Faktum var att Luleå hade de klaraste målchanserna under perioden, men där Marcus Högberg likt Lassinantti såg till att hålla tätt bakåt.

Period 2

Den andra perioden påminde om den första. Fysisk och anfallstung. LHC var det laget som tog ledningen i matchen påpassligt av Broc Little. I slutet av den andra perioden fick matchen sig en rejäl vändning då gästerna åkte på ett matchstraff, något LHC inte utnyttjade i perioden.

Period 3

Det gjorde man istället i den tredje perioden i spel fem mot tre då Filip Bystedt distinkt tryckte in 2-0. Matchens prestation kom några minuter senare då John Nyberg åkte upp hela vägen från egen zon och tryckte upp 3-0 i första krysset.

Luleå tryckte på mer och mer mot LHC-försvaret i slutet av perioden och lyckades faktiskt till slut få hål på Högberg, men det blev inte mycket mer än så och LHC kunde ta och inkassera tre poäng.