Uddamålsvinst mot Luleå
Publicerad: 2021-11-18
Nyhet
Linköping förlängde segersviten när SHL startade om efter landslagsuppehållet. Luleå besegrades med 3-2 i en match som präglades av kamp och hårt arbete.

– Jag tycker att de första två perioderna spelar vi efter gameplan som vi ska göra. Sen i sista har vi inte riktigt trygghetsbanken att spela fullt ut och man blir lite rädd om poängen. Men David gör en kanonmatch och alla offrar sig och krigar. Vi hittar ett sätt att vinna hockeymatchen och det kan vara ganska nyttigt den här årstiden, säger Alexander Johansson.

Efter en mållös första period tog det fart ordentligt i den andra. Vilmos Gallo åkte till sig ett friläge och satte distinkt 1-0-pucken i sin LHC-comeback. Ledningen utökades till 2-0 när Henrik Törnqvist skickade iväg ett skott efter tekning.

Luleå reducerade till 2-1 genom Linus Omark, innan Henrik Törnqvist åter klev fram och skickade in pucken som gav LHC ledningen med 3-1.

Innan andra perioden var över reducerade Luleå ytterligare en gång.

Det blev också matchens sista mål. I den tredje tryckte gästerna på för en kvittering, men LHC uppträdde disciplinerat och stod för ett hästjobb i defensiven. Tillsammans med en storspelande David Rautio i kassen bär det hela vägen till tre poäng.

– Det betyder jättemycket för moralen. Vi hittar sätt att vinna och det betyder mycket för verksamheten nere, att det blir lite roligare att komma hit i morgon. Man höjer sig några procent hela tiden när man får lite segrar och medvind.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners