Inför Luleå - LHC
Publicerad: 2023-02-02
Inför
Ikväll börjar SHL-laget sin ”Norrlandsturné” då man ställs mot tabelltian Luleå och topplaget Skellefteå inom loppet av tre dagar. Först ut: Luleå Hockey och Coop Norrbotten Arena.

SENASTE OMGÅNGEN: LINKÖPING

Det var ett LHC som inför matchen hemma mot Färjestad verkligen hade kniven mot strupen. Det märktes inte. LHC rivstartade matchen och släppte aldrig taget om densamma. Slutresultatet skrevs till 5-2 och det var jubel och klang hos de 6066 åskådarna i Saab Arena, men huvudtränare Klas Östman menade på i den efterföljande presskonferensen att det redan i mitten av den tredje perioden var fokus på kvällens match mot Luleå.

Segern innebar att LHC klättrade upp till en niondeplats i SHL-tabellen.

SENASTE OMGÅNGEN: LULEÅ

Formstarka Luleå fortsätter att rada upp segrar. Under tisdagskvällen besegrade man tabelljumbon Malmö med 0-3. 0-3 stod det redan efter en period där två av målen kom i numerärt överläge. LHC-bekantingen Matteus Ward höll sin andra SHL-nolla på de senaste fyra matcherna (som påbörjade sin starka segersvit mot just LHC tidigare i januari) och formstarke Brendan Shinnimin svarade för ett mål och en assist.

I och med segern klättrade Luleå upp på en tiondeplats i SHL-tabellen.

TIDIGARE MÖTEN UNDER SÄSONGEN

Luleå besegrade som bekant LHC senast lagen möttes i Saab Arena för drygt två veckor sedan. Senast lagen möttes i Coop Norrbotten Arena vann hemmalaget Luleå med 2-0. Senast LHC vann uppe i Luleå var 30 september 2017 då man vann med 3-4 efter overtime, stor matchhjälte då blev Andrew Gordon.

OM LULEÅ

Luleå har generellt sätt haft en rätt strulig säsong där man inte alls har levt upp till förväntningarna. När vi nu närmar oss slutspurten av SHL har laget vaknat till liv och radar upp seger efter seger. Just nu är man ett av ligans formstarkaste lag tillsammans med Timrå, samtidigt som man ska spela CHL-final inom kort, vilket tyder på att laget och truppen mår bra för tillfället.

Poängbäst i Luleå är nummer 17 Isac Brännström som svarat för 24 poäng totalt, varav 11 mål och 13 assist. Oscar Engsund är den spelare i SHL som sitter mest utvisad, den som blockar nästflest skott och är tillsammans med lagkamraten Leo Komarov den som tacklas mest i hela ligan. Luleå är laget med högst tekningsprocent i SHL och med bäst boxplay.

Värd att notera är nummer 24 i Luleå Brendan Shinnimin. På de senaste fem matcherna har Shinnimin svarat för sju poäng (fyra mål och tre assist).

TRUPPLÄGET

Craig Schira saknas alltjämt. Broc Little har inte rest med truppen till kvällens match. Fabian Wagner har kallats in.

SE MATCHEN

Kvällens match ser du på plats i Coop Norrbotten Arena eller via C More Live med matchstart klockan 19:00.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Huvudpartners