• Huvudsponsorer

Gabriel Carlsson är redo för slutspelet

16 mars 2017 18:50
Intervju

Backen Gabriel Carlsson har trots sin ringa ålder på 20 år hunnit uppleva två SM-slutspel i Cluben-tröjan. På lördag är det dags för ett nytt slutspelsäventyr när LHC inleder kvartsfinalserien mot Brynäs IF.


– Det ska bli fantastiskt kul att dra igång slutspelet. Man känner att temperaturen börjar stiga och det är nu den roligaste delen av säsongen börjar. Framförallt hoppas jag att det blir fantastisk stämning när vi spelar på hemmaplan, säger Gabriel.

Linköpingspubliken avslutade grundserien på ett mycket bra sätt med två raka matcher där fler än 8000 personer letade sig till Saab Arena. Just publiken har en stor tendens till att påverka spelarna på isen.

– Publiken är extremt viktig. Det blir som en sjätte spelare och man får mycket energi när man hör jublet när man åker ut och ser att alla stolar är uppfyllda. Det blir en väldigt stor kick.

Hur ser du på matchserien mot Brynäs?
– Jag tror att det kommer bli en jämn och tajt serie. Alla lag som slutade bland de sex bästa är väldigt bra. Vi och Brynäs spelar ganska liknande spel så det blir nog mycket fart i matcherna. De som jobbar hårdast och har lite tur med sig på vägen kommer att vinna det känns det som.