Tommy: "Kommer krävas att vi kommer upp i tävlingsnivå"
Publicerad: 2018-12-18
Inför Match
Efter ett veckolångt landslagsuppehåll är verksamheten i full gång i Linköping Hockey Clubs SHL-lag igen. I morgon väntar match mot Skellefteå vilket också är veckans enda och den sista innan det väntar julfirande.

Under uppehållet som var brottades LHC med en hel del skade- och sjukdomsproblem, vilket gjorde att ett större antal juniorer fick komma upp och fylla ut numerären under träningarna. Bland de insjuknade fanns också huvudtränaren Tommy Jonsson.

– Det blev en speciell vecka för oss med tanke på att blev ganska mycket sjukdomar. Jag fick själv kasta in handduken efter onsdagens träning och lämna över ansvaret till mina kollegor. Men det blev ändå en bra vecka, vi fick chansen att kolla på många av de yngre spelarna och se hur de presterar i vår miljö, säger Tommy.

Sjukdomsläget har börjat ljusna en del, däremot kvarstår skadeproblematiken. Listan har under uppehållet utökats med ytterligare något namn, vilket innebär att det blir ett något desarmerat LHC som reser till Skellefteå på tisdagseftermiddagen.

– Vi har fått tillbaka de flesta från sjukdomar, vilket är positivt för oss. Sen har vi några spelare som inte är tillgängliga för spel på grund av skador och två killar som är iväg och ska spela Junior-VM i Kanada. Nick Sörensen reser inte med idag då han ska bli pappa inom kort, men där finns det en viss chans att han reser upp i morgon istället ansluter till laget till matchen.

Vad vill du se för typ av match i morgon?
– Jag vill se att vi är kommer ut och spelar utefter det som vi har kommit överens om. Skellefteå är ett skickligt lag med många bra spelare, så det kommer givetvis bli en ordentlig utmaning för oss och det kommer krävas att vi kommer upp i tävlingsnivå och är beredda att betala priset för att vinna.

Hur ser du på tabelläget?
– Det är otroligt jämnt och varje poäng som vi spelar om är väldigt viktig. Sen kollar jag inte speciellt mycket på tabellen i det här skedet, det är mer att man kollar match för match hur motståndarna spelar och vad de har presterat den senaste tiden.

Kommunikation Gustaf Pettersson
Huvudpartners