Joakim Hagelin återvänder till LHC
Publicerad: 2013-04-22

Efter fyra säsonger i IK Oskarshamn står det idag klart att 23-årige forwarden Joakim Hagelin återvänder till Linköpings Hockey Club. Joakim lämnade LHC efter tiden som junior men är nu tillbaka efter fyra bra säsonger med Oskarshamn i Hockeyallsvenskan.

 

– Det ska bli jätteroligt att komma hem till Linköping. LHC är föreningen som har fostrat mig och det är där jag har spelat under större delen av min karriär. Jag har vuxit och mognat under mina år i Oskarshamn och jag känner mig redo att ta nästa steg i karriären, säger Joakim om att komma hem till Linköping.

Joakims intåg i LHCs A-lag innebär att Linköping har sex egna produkter i truppen inför säsongen 2013/2014. Sportchefen Johan Hemlin är nöjd med att Hagelin har valt att komma hem till Linköping.

– Joakim har haft en bra utveckling i Allsvenskan och vi tror att han är redo för Elitserien. Det är mycket glädjande att vi kan lyfta fram ytterligare en spelare från Linköping, säger Johan Hemlin.

På 174 matcher i Hockeyallsvenskan har Joakim producerat 62 poäng, varav 33 mål och 29 assist. Hans poängstarkaste säsong var 2011/2012 då Joakim stod för 32 poäng på 52 matcher.

Kontraktet med Linköping är skrivet på två år.

Webredaktör Gustaf Pettersson
Officiella leverantörer
Huvudpartners