• Huvudsponsorer

Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Onsdag Ons 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Fredag Fre 18 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt

Tommy: "Kommer bli viktigt att vi är disciplinerade"

18 januari 2019 13:26
Inför Match

SHL rullar på och det duggar tätt mellan matcherna. Redan i morgon är det dags igen när LHC ställs mot Rögle på bortaplan.


Det var en händelserik torsdagskväll för Linköping Hockey Club. Matchen mot Örebro svängde fram och tillbaka men där LHC tillslut stod som segrare med 5-4 efter overtime.

– Vi får en tuff start med tre snabba baklängesmål och med det sätter vi oss i en dålig position. Vi tar flera utvisningar som gör att vi hamnar under tryck och det var väl det som jag var mest irriterad på. Sen tycker jag att vi visar karaktär när vi lyckas komma tillbaka och tillslut vinna matchen. Vi flyr inte fältet utan vi knyter näven och bestämmer oss för att komma tillbaka vilket vi gör genom ett stort mod.

I morgon väntar en ny utmaning när LHC åker ner till Ängelholm för att ställas mot Rögle BK.

– Vi är inställda på en riktigt tuff match, som alltid när du kliver ut i den här ligan. Vi har spelat två hårda matcher mot varandra den här säsongen och det kommer troligtvis att se ut på samma sätt i morgon. Det kommer bli viktigt att vi är disciplinerade över hela banan för att vi inte ska sätta oss i jobbiga situationer och att vi är påkopplade från första nedsläpp.

Mål i powerplay igår. Måste vara skönt att få utdelning?
– Det var naturligtvis skönt att vi fick utdelning i powerplay-spelet igår, det är någonting som vi har pratat mycket om med spelarna. Med tanke på att matcherna i den här ligan är så pass jämna så måste du utnyttja den möjligheten för att få vågskålen att tippa över till din egen fördel. Förhoppningsvis kan våra powerplay-enheter rida vidare på den här vågen och fortsätta ge oss chanser att vinna matcherna. Jag vill också plussa stort för vårt spel och agerande i boxplay.

Läget i laget?
– Killarna såg pigga ut på träningen idag och vi hade bra fart i grejerna. Vi har några frågetecken inför morgondagen och vi får avvakta status på vissa spelare innan vi tar ett definitivt beslut om hur vi ställer upp laget.