Tuff start på det nya året
Publicerad: 2018-01-04
Efter Match
LHC öppnade det nya året med en tuff förlust. Trots ett spelmässigt övertag under stora delar av de 60 minuterna var det Malmö som gjorde ett mål mer och tog de tre poängen.

Linköping öppnade matchen mot Malmö på ett väldigt bra sätt och hemmalaget fick knappat låna pucken under de inledande bytena. LHC var också ytterst nära att ta ledningen i matchen när Daniel Olsson-Trkulja styrde en puck som gick upp i ribban och sedan ner på mållinjen. Inget mål för LHC och istället vände Malmö och satte dit 1-0 genom Stefan Warg.

Kort därefter utökades ledningen genom Fredrik Händemark som bröt in på kassen och tryckte in 2-0 under Jonas Gustavsson.

Ytterligare några minuter senare utökade Malmö till 3-0 genom Jens Olsson efter en tilltrasslad situation.

Läget var därmed tufft för LHC efter den första perioden.

Den andra perioden var seg och innehöll inte så mycket för något av lagen. Desto mer av den varan, framförallt för LHC, blev det i den tredje perioden.

LHC gick på jakt och satte högsta fart från start. Efter sju minuter gav det utdelning när Tony Mårtensson gjorde sitt andra mål för säsongen. LHC fortsatte att jaga varpå Malmö tog en timeout.

Den hjälpte något, men LHC lyckades ta tillbaka initiativet igen och tryckte på ordentligt. Med mindre än minuten kvar att spela gjorde LHC 3-2 genom Niclas Lundgren, men närmare än så kom inte LHC den här kvällen.