"Sebbe" hyllade två ungdomar och ett monster efter vinsten
Publicerad: 2018-08-16
Intervju
Linköping Hockey Club bärgade på torsdagen säsongens första seger när Malmö besegrades med 4-2. Då valde Sebastian Karlsson att hylla två ungtuppar och en veteran som stod för fina insatser. – Jag vill ge en extra guldstjärna till Nicola Pasic, Johan Södergran och Jonas Gustavsson, säger Sebastian.

Vad har du för tankar om den här matchen?
– En förvånansvärt bra försäsongsmatch. Jag tycker att båda lagen spelade med hög fart och relativt bra kvalité. Det var en bra försäsongsmatch, säger "Sebbe".

Sedan laget påbörjade sin träning på riktigt allvar för en och en halv vecka sedan så har det varit bra fart och bra passningsspel på samtliga pass, något som har varit väldigt viktigt enligt Sebastian.

– Det är en förutsättning för att det ska funka. Med bra passningsspel kommer bra fart och det är klart att det är viktigt. Det har varit bra träningar under alla veckor som vi har varit igång och det spelar in naturligtvis.

Inledningsvis har fokus legat på försvarsspelet där ambition är att LHC i år ska ha fler sätt att ta sig an spelet utan puck. Sebastian säger att spelmetodiken har börjat sätta sig och kan ses under matcherna.

– Jag tycker att vi överlag gör en bra match. Stundtals kanske vi blir lite passiva i vårat presspel men å andra sidan när vi blir passiva så sköter vi det bra. Jag tycker att det var en bra match.

Det blev fyra mål framåt, signerade Broc Little gånger två samt varsitt från Olle Lycksell respektive Lukas Bengtsson.

– Det är jätteviktigt att vi får igång offensiven. Det är kul att Olle gör mål, han är fantastiskt duktig och det är kul att Lukas och Broc gör mål också. Jag vill ge en extra guldstjärna till Nicola Pasic, Johan Södergran och Jonas Gustavsson.

Kommunikation Gustaf Pettersson
Huvudpartners