Gereon Dahlgren kliver in i LHC-båset

6 maj 2021 13:00
Lagbygget SHL

Linköping Hockey Club kan idag presentera Gereon Dahlgren som ny assisterande tränare i LHC:s SHL-lag. Den 34-årige värmlänningen har skrivit på ett tvåårskontrakt och kommer närmast från Färjestad.


– Det känns riktigt bra, spännande och inspirerande. Bra helt enkelt, säger Gereon i en intervju som du ser i spelaren ovan.

Han har en bakgrund som juniortränare, med fyra säsonger inom Leksands juniorverksamhet. På seniornivå har han under de senaste fem säsongerna coachat i SHL, ett år med Leksand och sedan fyra år i Färjestad.

– Jag är energirik och nyfiken. Jag är analytisk, gillar det taktiska spelet och att kunna förändra i matchbilder och göra lite saker på det sättet. Sen är jag väldigt öppen, lyhörd och lyssnar på spelarna hur man kan göra dem bättre. Det är inte jag som styr dig, utan det är du själv som styr din egen utveckling. Vi tränare är till för att guida dem rätt och samtidigt styra dem till att de är de som sitter på bollen.

Linköping blir hans tredje klubb i SHL-sammanhang och han har en god bild av föreningen från hans tidigare erfarenheter.

– Linköping har en juniorverksamhet som alltid har varit väldigt bra. När man ser på juniorhockeyn så har LHC alltid stått för en bra ishockey, bra spelare och ett moget spel. SHL-laget har alltid varit tufft att möta och man har fått tänka till på hur man ska lösa upp knutarna.

Det finns framförallt en tradition i samband med matcherna i Linköping som han uppskattar lite extra.

– Winnerbäck som första låt på uppvärmningen, det är klassiskt. Man går ut och lyssnar på den och sen kan man gå in och dricka kaffe igen. Att Winnerbäck spelas i högtalarna, det gillar jag skarpt.

Avtalet med Gereon Dahlgren är skrivet för de två kommande säsongerna.