LHC Dam förlorade i SDHL-premiären
Publicerad: 2017-09-08
Efter Match
Linköping fick en flygande start på SDHL-säsongen. Toppkonkurrenten Luleå gick segrande ur en jämn och stundtals väldigt irriterad match med 3-2. – Jag tycker att vi kommer ut svagt i början, säger landslagsforwarden Pernilla Winberg.

Luleå kom ut och ägde den första perioden, mycket tack vare att de drev upp ett tempo som Linköping inledningsvis inte kunde matcha. Därför var det ingen större överraskning att gästerna gjorde 1-0 genom Rebecca Stenberg.

– Vi är inte riktigt där i första. Luleå åker mer skridskor och det är lite det som är skillnaden. Hade vi spelat som vi gjorde i andra och tredje över tre perioder då hade vi tagit dem, säger tränaren Madeleine Östling.

Inledningen på serien var tuffast möjlig mot ett Luleå som tillsammans med Linköping är utpekade som seriens stora favoriter. Luleå kom till spel med en match i benen sedan tidigare och den här matchen satte ribban för vad som kommer att krävas framöver.

– Jag ser det som positivt att vi fick den här typen av match. Det var ruggigt högt tempo och en väldigt tajt match och det är så vi vill spela. Du kan inte spela på en lägre nivå än det här om du vill vinna SM-guld.

Matchen präglades av kamp och ett fysiskt spel som inledningsvis var på en bra nivå. Men ju längre matchen gick så blev det allt tuffare och stundtals blev det rent av ganska fult spel.

– Så här kommer matcherna att se ut mot de topptippade lagen. Det blir en otrolig kamp och det kommer bli lite småfult men det är upp till domaren att sätta en nivå. Idag tycker jag inte att det stannar vid småfult utan det blir riktigt fult och farligt spel.

Forwarden Pernilla Winberg var av samma åsikt, att matchen stundtals gick över gränsen för vad som är tillåtet.

– Det blev en ganska ful match överlag och mycket fysisk match. När det är två bra lag så spelar man verkligen till max från båda hållen och då blir det tuffare tag än vad det är i andra matcher, säger hon.

På söndag väntar nästa toppmöte för Linköping när Djurgården kommer på besök till Stångebro Ishall.

– Vi måste komma ut med bättre fart i första perioden och bygga på det som vi gjorde i sista perioden i den här matchen. Vi har så pass bra lag och vi började hitta varandra mer och mer ju längre matchen gick.

Informatör Gustaf Pettersson
Huvudpartners