Filip är på väg tillbaka igen
Publicerad: 2018-10-19
Intervju
Filip Karlsson går igenom sin andra rehabiliteringsperiod den här säsongen. Han hann precis bli helt frisk från sin långdragna handledsskada och spela fyra matcher innan nästa skadeuppehåll tog vid. Nu är han på väg tillbaka för andra gången.

– Jag har tränat för fullt i tre, fyra dagar och det har känts bra. Det är upp till tränarna när jag är tillbaka och spelar match, men jag hoppas att jag får spela snart, säger Filip Karlsson.

Hur har det varit?
– Det har varit jäkligt segt. Det kändes som att jag kom in i det mer och mer efter en lång skadefrånvaro och sen händer det här, så får man börja om på nytt och försöka jobba ikapp igen. Det är väldigt tråkigt, men det är bara att försöka ligga i och vara positiv.

Hur har det påverkat dig?
– Det är klart när hände blev jag väldigt less, eftersom att jag hade varit borta väldigt länge och sen hände det här i ett stadie där jag behövde spela matcher. Men det är bara att acceptera och göra det bästa av situationen.

Tror du att du har lärt dig något av att se matcherna från läktaren?
– Det är klart att man ser matcherna på ett annat sätt när man sitter högt upp. Ibland ser man grejer som kan ta med sig och tänka, även om det blir en annan känsla när man kliver ut på isen.

Det är väldigt harmoniskt i laget. Vad tror du att det beror på?
– Det känns som att har alla har dragit åt samma håll sedan dag ett av säsongen. Sen har vi fått resultaten med oss, vilket såklart hjälper men vi har haft en fin gruppsammanhållning sedan försäsongen.

Intensiv period väntar. Hur ser du på att ta dig tillbaka in i laget?
– Det är klart att man vill komma tillbaka i laget så snabbt som möjligt, men jag får ta det dag för dag. Det beror på hur matcherna går och skadeläget i laget, men det är klart att jag vill spela så snart som möjligt.

Kommunikation Gustaf Pettersson
Huvudpartners