Seger i Gävle!
Publicerad: 2018-01-25
Efter Match
Linköping tog en tidig ledning mot Brynäs och släppte sedan aldrig in hemmalaget igen. En mycket stabil insats skrevs tillslut till 5-1 på resultattavlan och tre viktiga poäng.

Linköping fick en bra start på matchen i Gävle och lyckades ta ledningen redan efter två minuter. Chad Billins skickade iväg ett skott mot förre LHC-målvakten David Rautio som letade sig in i nät.

LHC fortsatte att skapa möjligheter och utökade ledningen till 2-0 fyra minuter efter ledningsmålet genom Mathis Olimb.

Det var på det stora hela en period som LHC kontrollerade och de få chanser som Brynäs skapade tog enkelt om hand av LHC-målvakten Jonas Gustavsson.

Linköping hade fortsatt bra kontroll på händelserna under stora delar av den andra perioden. Det var ett tag där Brynäs skapade ett par anfall i följd men LHC-försvaret stod upp på ett bra sätt.

Hemmalaget lyckades emellertid reducerade ställningen till 2-1 genom Jesper Jensen.

Men LHC fick sista ordet i perioden när lagkaptenen Niklas Persson skickade ett högt skott som Rautio släppte in med mindre än en halvminut kvar på klockan.

Linköping fortsatte på den inslagna vägen i den tredje perioden. Daniel Olsson-Trkulja satte sitt tredje mål på två matcher genom att näta i powerplay.

Brynäs fick ett powerplay under periodens avslutande hälft och valde att plocka ut målvakten. Då satte LHC 5-1 genom Derek Roy, vilket också blev slutresultatet.