• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 Mars Mar
Söndag Sön 3 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Onsdag Ons 6 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Söndag Sön 10 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Onsdag Ons 13 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Söndag Sön 17 Mars Mar
Idag 20 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar

Pelle Torstensson fortsatt ansvarig för Hockeygymnasiet

27 april 2015 16:14

Linköping Hockey Club blev för en tid sedan klara med intaget till Hockeygymnasiet. Som ansvarig fortsätter Pelle Torstensson, som även kommer att fortsätta med sitt arbete som Huvudtränare för LHC:s J18-lag.


Linköpings J18-lag tog sig i år fram till en kvartsfinal men väl där blev Frölunda en övermäktig motståndare för LHC som föll i två raka matcher, en säsong som får betyget godkänt enligt huvudtränare Pelle Torstensson.

– Säsongen har varit väldigt mycket upp- och ner. Det var väldigt hög nivå under vissa veckor och vissa veckor var väldigt långt nere. Det tycker killarna också så det är någonting vi får jobba med, men kollar man resultatmässigt så är det helt okej att gå till en kvartsfinal. Det viktigaste är ändå utbildningen och jag tycker att vi har fått bra utveckling på många spelare så det är positivt, säger Pelle.

Pelle har varit huvudansvarig för Linköpings J18-lag sedan säsongen 2011/2012 och är utöver det ansvarig för hockeygymnasiet. Han har nu gett klartecken för ännu en säsong med såväl J18 som Hockeygymnasiet.

– Det känns såklart väldigt kul att fortsätta och jag tycker att det är ett helt underbart jobb. Speciellt att jag får hjälpa killarna att växa som både hockeyspelare och människa och få dem att förstå saker och ting. Många har en tydlig bild på vart de vill med sin hockey men man får hjälpa dem med att förstå vad som krävs för att nå sina mål, inte bara på isen utan även de bitar utanför som sömn och kosthållning.

Sedan en tid tillbaka blev årets intag till Hockeygymnasiet klart, ett intag som Pelle tillsammans med övriga ledare har jobbat hårt med. Tio spelare har blivit antagna där hälften kommer från de egna leden och den andra hälften har rekryterats utifrån.

– Intaget är vi väldigt nöjda med. Vi har tagit lite färre spelare på det här intaget och jag tycker att vi har fått in en bra mix av kvalitéer på de spelare som har kommit in.

Följande spelare födda 99 har blivit intagna på Hockeygymnasiet:
Gustav Bågenvik, Målvakt från Örebro

Anton Björkman, Back från LHC
Wilmer Lindblad, Back från Enköping
Daniel Baastrup Andersen, Back från Gentofte (Danmark)

Filip Fornåå Svensson, Forward från LHC
Victor Groth, Forward från LHC
Arvid Degerstedt, Forward från LHC
Pontus Hörnberg, Forward från LHC
Johan Södergran, Forward från SDE
Hugo Leufvenius, Forward från Djurgården