• Huvudsponsorer

Lördag Lör 30 November Nov
Söndag Sön 1 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Fredag Fre 6 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Söndag Sön 8 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Torsdag Tor 2 Januari Jan
Fredag Fre 3 Januari Jan
Lördag Lör 4 Januari Jan
Onsdag Ons 8 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan

Eddie: ”En stor ära att vara kapten för ett lag och förening som betyder mycket för mig”

2 augusti 2019 15:10
Pressmeddelande

Linköping Hockey Club meddelade igår vilka fem spelare som kommer att utgöra kaptensstyrkan säsongen 2019/2020. Eddie Larsson får fortsatt förtroende som lagkapten och backas upp av Sebastian Karlsson, Broc Little, Jonas Holös och Jonas Gustavsson.


Det var i samband med spelarpresentation som de fyra kaptenerna presenterades under stort jubel. Alla fyra har erfarenhet av kaptensuppdrag sedan tidigare och besitter mycket rutin.

– Det känns som en väldigt bra kaptensgrupp som vi har fått ihop. Det är killar som på olika sätt leder gruppen framåt varje dag, om det så är att vara först på gymmet och köra fullt ut eller om det är att vara fullt förberedd för isträningar och gå i bräschen i spelet. Jag vet att de här fyra kommer att göra allt för sina lagkamrater och visa vägen inom alla områden, säger Bert Robertsson.

Eddie Larsson fortsätter som lagkapten och gör därmed sin andra säsong i rollen, en roll som han tar på väldigt stort allvar.

– Det är en stor ära att vara lagkapten för ett lag och en förening som betyder mycket för mig. Jag hade ett lärorikt år som lagkapten ifjol och tycker att jag växte med rollen. Jag hoppas kunna ta ett ännu större ansvar den här säsongen och vara en ännu bättre ledare för laget och mina lagkamrater, säger Eddie.

Broc Little går in på sitt andra år som assisterande lagkapten och likt Eddie nämner han fjolåret som ett viktigt läroår.

– Jag växte in i rollen under fjolårssäsongen och blev bättre både som spelare och som människa. Jag vill fortsätta vara en spelare som tar mycket ansvar och växa med uppgiften, säger Broc.

Sebastian Karlsson går in på sin åttonde säsong som assisterande lagkapten och är såväl lagets som kaptensstyrkans meste LHC-spelare.

– Det är ingenting som jag tar för givet utan det är någonting som jag är väldigt stolt över. Linköping betyder väldigt mycket och det blir mer och mer för varje år som man är här. Det är med respekt och vördnad som man har ämbetet, säger Sebastian i en intervju med LHCTV som du ser här.

Jonas Holös blir nytillskottet i kaptensstyrkan och kommer till rollen med stor erfarenhet i bagaget.

– Det känns väldigt roligt att få bli en av fyra kaptener för det här laget. Jag vill vara en spelare som mina lagkamrater kan lita på och vara en förebild för våra yngre spelare. Jag tackar för förtroendet som jag har fått och vill betala tillbaka genom att vara en ledare i laget varje dag, säger Jonas.

Jonas Gustavsson kommer precis som under fjolåret att fungera som en lagkapten utan bokstav, då regelverket sätter stopp för målvakter att agera som en av kaptenerna på isen.

– Det känns väldigt ärofyllt att få fortsätta vara en del av kaptensgruppen. Det känns som att vi har en stark kaptensgrupp, men även andra informella ledare i laget. Personligen kommer jag att fortsätta att vara den jag är och sträva efter att hjälpa mina lagkamrater och laget att ta nästa steg, säger Jonas.