Mattias Hävelid öppnade målskyttet när Sverige gick vidare
Publicerad: 2021-05-04
Nyhet
Sverige är klara för semifinal i U18-VM. Under natten mot tisdagen spelades kvartsfinalen mot värdnationen USA, där Sverige stod som segrare med slutresultatet 5-2.

LHC-backen Mattias Hävelid öppnade målskyttet i den första perioden. Med tre minuter spelade på klockan skickade han iväg ett handledsskott från den vänstra tekningscirkeln som letade sig in bakom USA:s målvakt.

USA kvitterade ställningen i den andra perioden, men efter att Luleå-spelaren Fabian Lysell återtagit ledningen till Sverige var det inget snack om det målmässigt.

Sverige gick ifrån till en 4-1 ledning i tredje perioden, innan USA reducerade till 4-2 drygt två minuter ifrån slutet. Med tre sekunder kvar på klockan fastställde Sverige slutresultatet till 5-2 med ett mål i tom målbur.

Hugo Hävelid fick se hela matchen från båset som backup till startande målvakt Carl Lindblom.

Nu väntar semifinal mot Kanada på onsdag kväll, 23.00 svensk tid. Matchen visas på svenskhockey.tv för de som har års- eller månadsabonnemang.