• Huvudsponsorer

Madeleine Östling tar över som tränare för LHC Dam

13 april 2017 13:00
Pressmeddelande

Linköping Hockey Club kan idag presentera den nya huvudtränaren för damlaget. Madeleine Östling tar över efter Jonas Fristedt och kommer till LHC med två år som huvudtränare i Brynäs i bagaget. Kontraktet med Madeleine är skrivet på ett år.


– Madeleine har en gedigen erfarenhet både från sina år som spelare men framförallt under sina år som tränare i Brynäs. Vi tycker att hon är helt rätt person att driva vår process framåt och vi är glada över att ha henne som huvudtränare den kommande säsongen, säger Kim Martin, sportchef för LHC Dam.

Madeleine har de senaste fyra åren varit tränare för SDHL-konkurrenten Brynäs. Först två år som assisterande innan hon tog klivet upp som huvudansvarig. Hon har dessutom figurerat som assisterande förbundskapten för det svenska U18-landslaget.

– Det känns som en spännande utmaning, Jag kommer till en trygg klubb som har både bredd- och elitverksamhet inom flick- och damhockeyn. Jag känner mig ärad att få det här uppdraget, säger Madeleine.

Igår blev det också klart att Anna "Myggan" Rydberg har förlängt sitt avtal med LHC och därmed går in på sin åttonde säsong i Cluben!