• Huvudsponsorer

LHC föll i den första träningsmatchen

10 augusti 2017 21:50
Efter Match

På torsdagskvällen premiärspelade Linköping mot Växjö Lakers, en jämn match som slutade med att Växjö gick segrande ur striden.

– Det är aldrig roligt att förlora även om det är träningsmatch, säger Emil Sylvegård.


Hemmapubliken, 2466 till antalet, fick se en högintensiv match där tempot och intensiteten mer påminde om en seriepremiär än en inledande träningsmatch. Efter sexton minuter fick de dessutom anledning att jubla.

Efter en snygg genomåkning av Jakob Lilja, som föranledes av en fin passning från 17-årige forwarden Gustav Lindberg, fick LHC matchen första powerplay. Väl där tog det knappt tio sekunder innan Emil Sylvegård gjorde säsongens första mål.

– Den gick i en båge efter att Patrick stötte till den så jag fick slå den på volley för att den skulle gå in. Det är alltid kul att göra mål men det roligare att vinna, säger han.

Hur ser du på matchen?
– Jag tyckte att det viljan var där och det var många som var spelsugna. Vi gör en helt okej match även om strukturen och allting sånt inte var bra hela tiden, men det kan man inte begära nu i början.

Gustav Lindberg blev inkallad till matchen under onsdagseftermiddagen och var inte tänkt att spela som ordinarie. Men när Nick Sörensen fick kasta in handduken tidigt i första perioden fick han hoppa in och spela resten av matchen.

– Det var sjukt kul att göra debut. Att få den speltiden var också grymt kul. Jag fick reda att jag skulle vara med som trettonde forward efter J20-matchen igår men det blev en skada och jag fick hoppa in och köra, säger han.

Tillsammans med Daniel Olsson-Trkulja och Jakob Lilja skapade han under stunder oreda i Växjös försvarszon. Bland annat hade han ett fint läge att göra mål i den tredje perioden men blev stoppad av bortalagets målvakt Viktor Fasth.

– Jag ville hänga dit den då, men det är en bra målvakt också som räddar den.

Matchen var en spännande historia hela vägen och det var inget av lagen som drog iväg vare sig mål- eller spelövertagsmässigt. Med tre minuter kvar av den ordinarie matchtid kvitterade Växjö och match gick således till overtime. Väl där avgjorde Växjö genom Toumas Kiiskinen.

– Det känns lite surt såklart. Man vill vinna även fast det är en träningsmatch. Vi är besvikna och det är grabbarna också, säger Klas Östman.