Många juniorer har fått chansen i LHC
Publicerad: 2019-01-21
Nyhet
Under SDHL-säsongen har Linköping i perioder varit tufft skadedrabbade. Det har, i positiv mening, medfört att flertalet spelare från damjuniorerna har fått chansen i representationslaget.

Utöver sedan tidigare bofasta juniorspelarna Amalie Andersen, Linnea Johansson och Malou Berggren är det ytterligare sex spelare som har fått chansen att spela i SDHL. Spelarna det handlar är Annie Sjöstrand, Marthe Brunvold, Sara Bjurvén, Ida Eklind, Thea Jörgensen och Nora Christophersen. Spelarna har stått för betydande insatser under en tuff period menar huvudtränaren Madeleine Östling.

– Jag är väldigt imponerad över vad de här tjejerna har åstadkommit. Det märks att våran utbildning på hockeygymnasiet och med vårt damjuniorlag i division 1 har tagit stora kliv framåt. De har hjälpt oss under en väldigt tuff period och jag ser en ljus framtid för de här spelarna, där några kan vara med och konkurrera om en plats i truppen till nästa år, säger Madeleine.

Ikväll väntar match mot HV71 och då finns fyra utav juniorspelarna med i truppen ännu en gång. En tuff match är att vänta mot den närmaste rivalen.

– Det har varit väldigt tuffa matcher mot HV71 under den här säsongen och vi förväntas oss en liknande matchbild ikväll. För oss blir det viktigt att vi håller oss till de sakerna som vi har kommit överens om och att vi tävlar fullt ut i varje moment.

Efter att Lara Stalder ånyo ådrog sig en axelskada, som dessvärre avslutar hennes säsong, har LHC varit aktiva på marknaden för att se över vilka alternativ som finns.

– Vi kollar efter en spetsforward som kan hjälpa oss under resterande del av säsongen. Vi känner att vi behöver ta in en spelare för att kunna vara med och slåss om SM-guldet framöver. Den här rekryteringen blir en rak ersättare till Lara, en position som är tuff att fylla och som innebär en press som vi inte vill lägga på någon av våra yngre spelare.

Kommunikation Gustaf Pettersson