Säsongens första hemmafajt mot HV!
Publicerad: 2017-11-15
Inför Match
Efter en viktig trepoängare i Malmö Arena vände LHC under onsdagen hemåt mot Östergötland. Nu ligger fullt fokus på förberedelserna inför back-to-back mötet med rivalen HV71.

Det var inte en av de snyggaste insatserna som Linköping Hockey Club gjort genom åren, men väl så effektiv. Med endast 41 sekunder kvar stod Ken Andre Olimb för avgörandet vilket gav en seger som går under epitet ”fula vinster”.

– Vi gjorde inte en av våra bättre matcher igår och det är faktiskt med lite flyt som vi får med oss tre poäng igår, men vi tänker inte be om ursäkt för dem. Över en hel säsong så har du matcher där du förtjänar att vinna som du förlorar och vice versa. Vi tar med oss dem hem till Linköping, medvetna om att vi måste göra en bättre match i morgon, säger Johan Åkerman.

Under torsdag och fredag kommer LHC att avverka match 2 och 3 mot HV71 under SHL:s grundserie. LHC spelar torsdagsmatchen hemma i Saab Arena innan dubbelmötet avslutas i Kinnarps Arena på fredag. Att det är två speciella dagar som väntar råder det inget tvivel om.

– Matcherna mot HV71 är speciella och det känner båda lagen av. Det brukar alltid vara mycket folk på läktarna som skapar en fantastisk atmosfär och det gör att intensiteten och energin i matchen ökar också. Vi ser fram emot att få möta dem två dagar i rad och vi hoppas på två riktigt bra matcher.

Hur vill du se LHC i morgon?
– Jag vill se ett LHC som kommer ut med en hög energinivå och som sätter tonen i matchen direkt. Vi känner att vi är starka på vår hemmaplan just nu och vi vill bygga på den känslan genom ännu en bra insats. Vi möter ett väldigt bra lag så det kommer krävas en riktigt bra prestation från vår sida för att det ska bli tre poäng.

Läget i laget: Anton Björkman och Daniel Olsson-Trkulja är ej tillgängliga för spel.

*Biljettläget: Strax efter lunch på onsdagen passerades 6000 sålda biljetter. Det finns med andra ord stor chans att det blir säsongens hittills bästa publiksiffra i morgon. Sitt inte still i båten, boka din plats redan nu och stötta Cluben i Saab Arena! Biljetter bokar du här

Informatör Gustaf Pettersson
Huvudpartners