Genombrottspelare skriver långtidskontrakt
Publicerad: 2021-05-19
Lagbygget SDHL
19-åriga Linnea Johansson fick sitt genombrott i SDHL under säsongen 2020/2021. Nu förlänger hon sitt kontrakt med Linköping Hockey Club över de kommande tre åren.

– Det känns otroligt kul. Jag har varit här under min gymnasietid på tre år och är glad över att få fortsätta här i LHC, säger Linnea i intervjun som du ser ovan.

Linnea var en av Sveriges största talanger när hon som 16-åring valde att flytta till Linköping för hockeygymnasiet. Inledningen av gymnasietiden präglades emellertid av en tuff skada.

– Jag hade lite tufft, när jag drabbade av en hjärnskakning som höll i sig i nästan sex månader. Så det var en tuff start, men i år känner jag verkligen att jag har kunnat få bra träning och ett litet genombrott.

Genombrottet kom under den nyss avslutade säsongen, när Linnea stod för 24 poäng på 36 poäng. Vägen dit har gått genom hårt jobb och ett positionsbyte.

– Mycket hård träning. Jag har lagt ner många timmar på träning och gärna lite extra om det har behövts. Sen har jag haft en bra dialog med Thomas Pettersen, som gjorde mig till center i år och det har varit ett stort lyft.

Med ett treårskontrakt säkrat kan hon blicka framåt mot framtiden. Till att börja med på nästa säsongs utmaningar i såväl klubb- som landslag.

– Jättekul att få utvecklas här. Jag har stora mål, framförallt kommande säsong med OS-kval, samtidigt som jag ska vara en ledande spelare här i Linköping. Jag vill vara en bidragande spelare och göra lite mål och passningar.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners