Matchdagsrapport LHC-Frölunda
Publicerad: 2022-01-20
Nyhet
Äntligen dags för hemmamatch igen! Nu kan du läsa in dig på förutsättningarna inför matchen.

Matchen
Eftermiddagens match är den 35:e i ordning för Linköping Hockey Club. För Växjö är det den 33:e matchen i årets grundserie.

LHC
Brian Gibbons, Elliot Ekmark och Jimmy Andersson är inte tillgängliga för spel. Daniel Ljungman är utlånad till Södertälje..

Motståndet
Frölunda ligger för närvarande på fjärde plats i tabellen med 59 inspelade poäng på 32 matcher. Ryan Lasch leder den interna poängligan med 39 gjorda poäng på 32 matcher.

Tidigare möten
Det har blivit varsin seger för lagen vid säsongens två tidigare möten. Vid båda matcherna är det bortalaget som har vunnit.

Statistik
Linköping ligger på tionde plats i hemmatabellen med 24 poäng på 17 matcher. Frölunda är seriens fjärde bästa lag på bortaplan och har hittills plockat 26 poäng på 14 bortamatcher.

Sett över hela säsongen är LHC:s seriens elfte bästa lag i powerplay med 18.68% i utdelning. Frölunda i sin tur ligger på femte plats i powerplay-tabellen 26.73% i utdelning.

I boxplay är LHC seriens åttonde bästa lag med 77.55%. Frölunda ligger på fjärde plats med 79.71%.

Såväl LHC som Frölunda är som starkast i den tredje perioden. LHC har vunnit den tredje vid 38.24% av tillfällena, medan motsvarande siffra för Frölunda är 43.75%.

Så följer du kvällens match
Kvällens match visas på Sportkanalen samt cmore.se Du kan också följa med i vår liverapportering på Twitter.

{!A}

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners