Luleå är sista hindret i LHC:s guldjakt
Publicerad: 2016-03-15

I lördags gick Linköping HC till final för tredje året i rad. Nu i veckan spelas den. Motståndet blir vinnarna av Riksserien Luleå.

Trots att Luleå snuvade Linköping på segern i Riksserien har LHC vunnit alla fyra möten mellan lagen under grundserien. Varje drabbning har varit tuff och två av matcherna avgjordes efter full tid. Eftersom Linköping kom tvåa i Riksserien är det Luleå som har hemmafördel i finalserien. Det innebär att den sista matchen inte kommer att spelas i Linköping.

– Jag tror att det kan vara bra att börja med en hemmamatch på onsdag. Sen gäller det att vinna på bortaplan. Det kan vara skönt att börja hemma först och spela en match borta om vi vinner två raka, säger Pernilla Winberg.

Trots 4-0 i inbördes möte mot Luleå under säsongen och ett hittills starkt slutspel, tror Winberg inte på en lätt finalserie.

– Det kommer att bli riktigt tuffa matcher. Det är alltid bra lag i finalen. Det gäller att spela på topp i varje byte för att vi ska vinna SM-guld. Kommer att bli grymt roligt, säger hon.

Den första finalmatchen kommer att spelas på onsdag med start 19:00 i Stångebro Ishall. Match två spelas på lördag i Luleå och en eventuell tredje match spelas på söndag, även den i Luleå.

Praktikant Mike Lindberg
Huvudpartners