James om första målet: "Väldigt skönt att få dit den"
Publicerad: 2018-08-23
Efter Match
För tredje gånger under försäsongen fick LHC fortsätta spela efter sextio minuter. Men till skillnad från de två tidigare tillfällena så gick LHC segrande ur striden efter vinstmål av Olle Lycksell. Hemmalagets första mål signerades James Wright som därmed gjorde sitt första i LHC-tröjan.

– Jag tycker att vi gjorde en bra match utifrån det vi vill göra, jobba hårt, ha bra puckkontroll och forechecka. Ett par gånger var vi lite oförsiktiga med pucken och Jonas fick rädda oss, men för det mesta gjorde vi ett bra jobb. Det är ett bra lag som vi möter, men Jonas spelade bra idag vilket gjorde att vi kunde vinna, säger James Wright.

**Vad säger du om standarden på svensk hockey nu när du har spelat fyra matcher? **
– Det finns mycket skicklighet och fart där ute. Alla spelare jobbar väldigt hårt över hela rinken och det finns väldigt många talangfulla hockeyspelare. Det kommer inte vara en enda ”lugn” kväll under säsongen då alla jobbar så pass hårt.

Hur var känslan när du såg att pucken gick in?
– Väldigt glad, jag har varit nära vid ett par tillfällen förut så det var väldigt skönt att få dit den. Broc slog en väldigt bra passning så för mig handlade det mest om att inte förstöra det läget. Det blir en lite lättnad när du har klarat av det första.

Du verkar ha funnit kemi med Broc Little, hur är det att spela med honom?
– Det är väldigt kul att spela honom, han är en väldigt skicklig hockeyspelare. Han gör mitt jobb väldigt enkelt, för det mesta försöker jag hitta honom och han har gjort flera mål under försäsongen. Han gör saker enkla där ute, han ger dig mycket is att jobba med och forecheckar hårt.

**Så länge han har pucken så går du rakt fram? **
– Då går jag mot mål, säger han och skrattar till.

Matchfakta
0-1 Jacob Josefson
1-1 James Wright
2-1 Mattias Bäckman
2-2 Alexander Urbom
3-2 Olle Lycksell

Kommunikation Gustaf Pettersson
Huvudpartners