• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Fredag Fre 5 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Söndag Sön 7 April Apr
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Tisdag Tis 3 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Fredag Fre 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Brynäs
BIF

Drömstart bäddade för ny Linköpingseger

2 oktober 2018 21:30
#LHCBIF

Efter knappt sju minuters spel hade Linköping gått upp i en 3-0-ledning hemma mot Brynäs. Den solida starten bäddade för en ny seger, när formstarka Linköping och Jonas Gustavsson nollade gästerna från Gävle.


Det var en riktig rivstart Linköping fick hemma i Saab Arena på tisdagskvällen. Det tog bara 46 sekunder innan Joe Whitney öppnade målskyttet efter att ha snappat upp Ryan Gundersons misslyckade uppspelsförsök - och sju minuter in i matchen hade östgötarna gått upp i 3-0-ledning. Brynäs var i rejäl brygga och tog timeout efter 2-0-målet och efter hemmalagets tredje fick David Rautio fick lämna sin kasse till förmån för Tomi Karhunen. Därefter började Brynäs äta sig in allt mer, men 3-0-ställningen höll sig perioden ut.

– Vi kommer ut och nästan kör över Brynäs tycker jag, men de börjar växa in lite efter de här tre målen. Vi vet att de kan ha problem när de kastar ut puckar längs med sargen - och det snappar vi upp rätt bra, summerade 3-0-skytten Olle Lycksell, som gjorde sitt första mål för säsongen, till C More i pausen.

Gustavsson med ny nolla

Brynäs kom ut klart starkare i mittakten och hade flera bud på en reducering. Vassate läget av dem alla fick Emil Forslund när han avslutade en två mot en-kontring i numerärt underläge, men utan att lyckas överlista Jonas Gustavsson som bjöd på en elegant sidledsförflyttning. Istället kunde Linköping utöka sin ledning när Broc Little serverade en helt ren James Wright i slottet.

Den tredje och sista akten blev en mållös historia. Perioden präglades av utvisningar åt bägge håll - där båda lagen fick varsitt fem mot tre-läge som inte förvaltades - och ju längre matchen gick, desto lägre blev tempot. Linköping vann med klara 4-0 och plockade således sin femte seger för säsongen. Jonas Gustavsson, som bjöd på flera fina ingripanden, höll sin andra nolla för säsongen och har på fem framträdanaden endast släppt in tre mål.

– Vi sitter kvar på bussen i början och det är två individuella misstag som kostar på oss två mål. Det är ingenting som stämmer idag. Nu ska vi analysera matchen och gå tillbaka till grunderna. Till stora delar måste jag ta på mig att vi inte kommer ut och spelar bättre, summerade en missnöjd Tommy Sjödin i C More efter slutsignal.

Se highlights från matchen här.